zoek wijnen
Facebook Twitter

Wijnzoeker

{"13":{"43":"Marlborough"},"2":{"29":"Friuli","27":"Piemonte","23":"Veneto","22":"Toscane","26":"Apulië","283":"Diverse regio's"},"4":{"51":"Minho","53":"Lisboa","50":"Alentejo","63":"Dao","30":"Porto","54":"Madeira"},"10":{"38":"Mosel","39":"Nahe","45":"Pfalz","44":"Rheinhessen","46":"Franken","47":"Baden"},"1":{"14":"Languedoc en Roussillon ","15":"Bourgogne","16":"Beaujolais","17":"Rhône","18":"Bordeaux","19":"Champagne","20":"Loire","21":"Alsace","57":"Zuidwest-Frankrijk","28":"Côtes de Provence"},"7":{"35":"Mendoza"},"3":{"24":"Navarra","55":"Jumilla","56":"Pened\u00e8s","59":"Castilië-La Mancha","49":"Rioja","52":"Rueda","61":"Ribera del Duero","272":"Catalonië","274":"Valencia","276":"Jerez de la Frontera"},"9":{"37":"Slowakia"},"6":{"33":"South Australia","278":"South East Australia"},"5":{"31":"Swartland Region","32":"Wes-Kaap","34":"Stellenbosch"},"8":{"36":"California"},"12":{"58":"Central, Casablanca, Apalta en Colchagua Valley"},"11":{"60":"Kremstal","286":"Burgenland"},"289":{"290":"Bedrukte wijnkisten"}}
x

Vintage 2015

NaamVintage 2015
Artikelnummer5740
Typeport
LandPortugal
RegioPorto
ProducentBorges
Druivenras(sen)Tourige Nacional, Tourige Francesca, Tinto Roriz,
HoudbaarheidOp dronk met reserve
Serveertemperatuur16 - 18 °C
Verpakkingseenheidper stuk/ omdoos 6 st.
Wijnstijl

Versterkte wijn - zoet fruitig 

Proefnotitie

Diep donkerrode kleur, complex aroma van rood en zwart fruit verweven met specerijen. Fruitrijke smaak. Mooie zoetsappige afdronk. Het bijzondere karakter van Vintage Port vereist voorafgaand aan het drinken een zorgvuldige behandeling. De fles dient voor het openen minstens 24 uur rechtop te hebben gestaan om zeker te zijn dat het depot op de bodem van de fles is neergeslagen. Decanteren circa 5-7 uur voor consumptie. De ideale drinktemperatuur is 18 graden. Vanwege het relatief lage tannine gehalte van vintage port oxideert deze relatief snel. In de praktijk betekent dit dat Vintage port binnen 48 gedronken dient te worden, hierna wordt de kwaliteit merkbaar minder.

Wijn en gerecht

Chocolade (desserts), pikante harde of blauwschimmelkazen (Stilton) en  natuurlijk sigaren.

Download factsheet (pdf)