zoek wijnen
Facebook Twitter

Wijnzoeker

{"13":{"43":"Marlborough"},"2":{"29":"Friuli","27":"Piemonte","23":"Veneto","22":"Toscane","26":"Apulië","283":"Diverse regio's"},"4":{"51":"Minho","53":"Lisboa","50":"Alentejo","63":"Dao","30":"Porto","54":"Madeira"},"10":{"38":"Mosel","39":"Nahe","45":"Pfalz","44":"Rheinhessen","46":"Franken","47":"Baden"},"1":{"14":"Languedoc en Roussillon ","15":"Bourgogne","16":"Beaujolais","17":"Rhône","18":"Bordeaux","19":"Champagne","20":"Loire","21":"Alsace","57":"Zuidwest-Frankrijk","28":"Côtes de Provence"},"7":{"35":"Mendoza"},"3":{"24":"Navarra","55":"Jumilla","56":"Pened\u00e8s","59":"Castilië-La Mancha","49":"Rioja","52":"Rueda","61":"Ribera del Duero","272":"Catalonië","274":"Valencia","276":"Jerez de la Frontera"},"9":{"37":"Slowakia"},"6":{"33":"South Australia","278":"South East Australia"},"5":{"31":"Swartland Region","32":"Wes-Kaap","34":"Stellenbosch"},"8":{"36":"California"},"12":{"58":"Central, Casablanca, Apalta en Colchagua Valley"},"11":{"60":"Kremstal","286":"Burgenland"},"289":{"290":"Bedrukte wijnkisten"}}
x

Blandy's Terrantez 1976

NaamBlandy's Terrantez 1976
Artikelnummer5842
Typemadeira
LandPortugal
RegioMadeira
ProducentBlandy's
Druivenras(sen)Terrantez
Houdbaarheid30 jaar met ruime reserve
Serveertemperatuur15 - 16 °C
Verpakkingseenheid6 (kist)
Wijnstijl

Versterkte wijn - mediumzoet, fruitig

Proefnotitie

Gebotteld in 1997. Deze zeer complexe madeira heeft maar liefst 21 jaar op getoast Amerikaans eikenhout doorgebracht volgens de traditionele canteiro methode. Bij dit proces rijpt de jonge madeira in het bovenste en tevens warmste deel van de kelder. Na een bepaalde rijpingsperiode koelt de madeira geleidelijk af door de vaten periodiek een etage lager te plaatsen. 
Heldere topaasgele kleur met goudgroene reflectie. Rijk geschakeerd aroma met gedroogd fruit, karamel, houtaroma's en specerijen. Halfdroog (restsuiker 90 gr/l)met een ranke, zuivere zuurgraad. Lange, complexe finale met nuances van specerijen,

Wijn en gerecht

Milde blauwader, overjarige geitenkaas, Patê de Campagne, studentenhaver, Aziatische keuken (gember).

Download factsheet (pdf)