zoek wijnen
Facebook Twitter

Wijnzoeker

{"12":{"40":"Casablanca Valley","42":"Colchagua Valley","41":"Apalta Valley","58":"Central Valley"},"2":{"29":"Friuli","48":"Marche ","27":"Piemonte","23":"Veneto","22":"Toscane","26":"Apuli\u00eb"},"13":{"43":"Marlborough"},"10":{"38":"Mosel","39":"Nahe","45":"Pfalz","44":"Rheinhessen","46":"Franken","47":"Baden"},"1":{"14":"Languedoc en Roussillon ","15":"Bourgogne","16":"Beaujolais","17":"Rh\u00f4ne","18":"Bordeaux","19":"Champagne","20":"Loire","21":"Alsace","57":"Zuidwest-Frankrijk","28":"C\u00f4tes de Provence"},"3":{"24":"Navarra","25":"Cari\u00f1ena","55":"Jumilla","56":"Pened\u00e8s","59":"Castilië-La Mancha","49":"Rioja","52":"Rueda","61":"Ribera del Duero","272":"Catalonië","274":"Valencia","276":"Jerez de la Frontera"},"7":{"35":"Mendoza"},"9":{"37":"Slowakia"},"5":{"31":"Swartland Region","32":"Wes-Kaap","34":"Stellenbosch"},"8":{"36":"California"},"4":{"51":"Minho","53":"Lisboa","50":"Alentejo","62":"Algarve","63":"Dao","30":"Porto","54":"Madeira"},"6":{"33":"South Australia","278":"South East Australia"},"11":{"60":"Kremstal"}}
x

Barolo 'Pressenda'

NaamBarolo 'Pressenda'
Artikelnummer4134
Typerood
LandItalië
RegioPiemonte
ProducentAbbona
Druivenras(sen)100% Nebbiolo
Houdbaarheid15 - 25 jaar
Serveertemperatuur18° - 20° C
Verpakkingseenheid6
Wijnstijl

Rood droog – vol & elegant

Proefnotitie

Donkerrode kleur met lichtoranje reflectie. Geschakeerd aroma met primaire en secundaire aroma's van rijp rood fruit, egelantier en viooltjes. Evenwichtig mondgevoel met veel diepte en goed fruit. Krachtige structuur met aardse nuances. Veel lengte in de afdronk. 

Belangrijk om de wijn te chambreren tot een temperatuur van 20 - 22° C. Lager is beslist te koud. Te openen 1 -3 uur voor serveren. Voorzichtig uitschenken i.v.m. depotvorming. Decanteren is echter niet nodig. Te veel zuurstof droogt de wijn onnodig uit.

Bijzondere vermelding jaargang 2006: Robert Parker.com: 91 punten, Gambero Rosso 2011: 2 bicchieri (glazen)

Wijn en gerecht

Agnolotti met truffel, risotto met paddestoelen, wild, waaronder haas. pittige kaassoorten.

Download factsheet (pdf)