Monbazillac
| Naam | Monbazillac |
|---|---|
| Artikelnummer | 2236 |
| Type | zoet |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Zuidwest-Frankrijk |
| Producent | Château Haute-Fonrousse |
| Druivenras(sen) | 60% Semillon, 20% Sauvignon Blanc, 20% Muscadelle |
| Optimaal op dronk | 6 - 8 jaar |
| Serveertemperatuur | 8 - 10° C |
| Verpakkingseenheid | 6 |
| Wijnstijl | Wit zoet - confituur, elegant |
| Proefnotitie | Bleke, goudgele kleur. Geconcentreerd aroma met geconfituurd fruit van abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren. |
| Wijn en gerecht | Door zijn lichtvoetige structuur zeer geschikt als aperitief. Heerlijk bij foie gras of andere soorten paté of bij zoete desserts, waaronder fruitbavarois en diverse soorten patisserie. |