Lirac Rouge
| Naam | Lirac Rouge |
|---|---|
| Artikelnummer | 1876 |
| Type | rood |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Rhône |
| Producent | Château Saint-Roch |
| Druivenras(sen) | 55 % Grenache Noir, 25 % Syrah, 10 % Cinsault en 10 % Mourvèdre. |
| Optimaal op dronk | 4 - 10 jaar |
| Serveertemperatuur | 16 - 18° C |
| Verpakkingseenheid | 6 |
| Wijnstijl | Rood droog – vol, elegant |
| Proefnotitie | Verleidelijk aroma met o.a. rijp rood- en zwart fruit, leer, truffel nuances en specerijen. Elegante structuur, vlezige, gulle smaak met een goed raamwerk van tannines. |
| Wijn en gerecht | Gebakken rundvlees met groenten, gebraden haas gemarineerd in kruiden (o.a. laurier, rozemarijn) en Liracwijn, wildgerechten met truffel en champignons. |