zoek wijnen
Facebook Twitter

Wijnzoeker

{"2":{"29":"Friuli-Venezia","27":"Piemonte","23":"Veneto","22":"Toscane","26":"Apuli\u00eb","293":"Sicili\u00eb","294":"Abruzzo"},"302":{"303":"Thracische Vallei"},"13":{"43":"Marlborough"},"1":{"14":"Languedoc en Roussillon ","15":"Bourgogne","16":"Beaujolais","17":"Rh\u00f4ne","18":"Bordeaux","19":"Champagne","20":"Loire","21":"Alsace","57":"Zuidwest-Frankrijk"},"10":{"38":"Mosel","45":"Pfalz","44":"Rheinhessen","46":"Franken","47":"Baden"},"7":{"35":"Mendoza"},"4":{"51":"Minho","53":"Lisboa","50":"Alentejo","63":"Dao","30":"Porto","54":"Madeira"},"9":{"37":"Slowakia"},"5":{"31":"Swartland Region","32":"Wes-Kaap","34":"Stellenbosch"},"3":{"24":"Navarra","55":"Jumilla","56":"Pened\u00e8s","59":"Castili\u00eb-La Mancha","49":"Rioja","52":"Rueda","61":"Ribera del Duero","272":"Cataloni\u00eb","274":"Valencia","276":"Jerez de la Frontera"},"8":{"36":"California"},"6":{"33":"South Australia","278":"South East Australia"},"12":{"58":"Central, Casablanca, Apalta en Colchagua Valley"},"11":{"60":"Kremstal","286":"Burgenland"},"289":{"290":"Bedrukte wijnkisten"}}
x

Château Deyrem-Valentin

Er zijn plaatsen waar wijn is ingebakken, waar wijn maken een lotsbestemming is. Chateau Deyrem-Valentin op Margaux is hiervan een voorbeeld. Dit prachtige landgoed, genesteld tussen twee grand cru’s, dateert uit 1730.

In de traditie van zijn overgrootvader, grootvader en vader, leidt de huidige eigenaar Jean Sorge samen met zijn dochters, Sylvie en Christelle, het bedrijf. 

Het wijngaardonderhoud vindt plaats met respect voor het terroir en in harmonie met de natuur. In de kelder gaan traditie en innovatie hand in hand.  Op deze wijze wordt naar topkwaliteit gestreefd en het karakter van het terroir van Margaux zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Jean Sorge begrijpt heel goed dat aan de basis van een kwaliteitswijn een intensieve verzorging van de wijngaarden vooraf gaat. Het snoeien gaat volgens de traditionele "dubbele Guyot" met een zorgvuldige selectie van de wijnstokken.

Het vinificatieproces krijgt even zo goed de zorgvuldige aandacht. Met een handmatige selectie van de oogst en een afzonderlijke verwerking van de diverse druivenrassen en percelen. Alle wijnvaten zijn uitgerust met automatische thermoregulators en vindt plaats in geventileerde, temperatuurgecontroleerde kelders, zodat het proces van rijping onder optimale temperatuuromstandigheden verloopt. Bij de rijping wordt gebruik gemaakt van 30% nieuw hout (alléén Frans eiken). De opvoeding op eikenhout varieert van 12 tot 15 maanden, afhankelijk van het oogstjaar.

 
*Guyot snoei: geeft meer opbrengst omdat de meeste vruchtbare ogen behouden blijven. Al het tweejarige hout wordt weggesneden waardoor eventueel door schimmel aangetast hout weg valt. Elk jaar moet(en) een (enkel guyot) of twee (dubbele guyot) uitgevoerd worden, waarbij nieuwe scheut(en) platgelegd en aangebonden worden. Dit is een tijdrovend en precies werk omdat de kans op scheuring (breuk) aanwezig is. Er blijft weinig oud hout aan de wijnstok waardoor er mogelijk onvoldoende reserves kunnen ontstaan.

Château Soussans, tweede wijn van Château Deyrem-Valentin, Margaux was in 1995 en ook in 1996 één van de meest succesvolle appellations in Bordeaux. De wijn van Château Soussans wordt gevinifieerd en gebotteld op Château Deyrem-Valentin. Kenmerkend voor deze wijn is zijn perfecte balans, waarbij fruit, zuren en tannines een perfecte eenheid vormen.

www.chateau-deyrem-valentin.com