Crémant d'Alsace
Naam | Crémant d'Alsace |
---|---|
Artikelnummer | 3500 |
Type | mousserend |
Land | Frankrijk |
Regio | Alsace |
Producent | Kuhlmann-Platz |
Druivenras(sen) | Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Auxerrois |
Optimaal op dronk | 1 - 2 jaar |
Serveertemperatuur | 8 - 10° C |
Verpakkingseenheid | 6 |
Wijnstijl | Mousserend droog – toast, fris |
Proefnotitie | Elegante crémant d'Alsace met nuances van brioche en witte bloemen; open smaak met voldoende frisheid en structuur. Elegante afdronk met nuances van vers gebakken brood en brioche. Bijzondere vermelding: Guide Hachette 2010 (1 etoile), Grand Guide des Vins de France Bettane & Desseauve 2010 14/20 punten, Guide des Meilleurs Vins à petit prix de la Revue du Vin de France 2010, 15,5/20 punten, Gault Millau: 87 punten. |
Wijn en gerecht | Sushi van zalm Elzasser wijze, crostini met makreel en peperoni griglati, salade voorjaarsgroenten en gerookte kip. http://www.smaakexperience.com/recepten/visrecepten/Sushi-van-zalm-Elzasser-wijze.html http://www.smaakexperience.com/recepten/visrecepten/crostini-met-makreel-en-peperoni-grigliati.html |