zoek wijnen
Facebook Twitter

Wijnzoeker

{"13":{"43":"Marlborough"},"2":{"29":"Friuli","27":"Piemonte","23":"Veneto","22":"Toscane","26":"Apulië","283":"Diverse regio's"},"4":{"51":"Minho","53":"Lisboa","50":"Alentejo","63":"Dao","30":"Porto","54":"Madeira"},"10":{"38":"Mosel","39":"Nahe","45":"Pfalz","44":"Rheinhessen","46":"Franken","47":"Baden"},"1":{"14":"Languedoc en Roussillon ","15":"Bourgogne","16":"Beaujolais","17":"Rhône","18":"Bordeaux","19":"Champagne","20":"Loire","21":"Alsace","57":"Zuidwest-Frankrijk","28":"Côtes de Provence"},"7":{"35":"Mendoza"},"3":{"24":"Navarra","55":"Jumilla","56":"Pened\u00e8s","59":"Castilië-La Mancha","49":"Rioja","52":"Rueda","61":"Ribera del Duero","272":"Catalonië","274":"Valencia","276":"Jerez de la Frontera"},"9":{"37":"Slowakia"},"6":{"33":"South Australia","278":"South East Australia"},"5":{"31":"Swartland Region","32":"Wes-Kaap","34":"Stellenbosch"},"8":{"36":"California"},"12":{"58":"Central, Casablanca, Apalta en Colchagua Valley"},"11":{"60":"Kremstal","286":"Burgenland"},"289":{"290":"Bedrukte wijnkisten"}}
x

Vinedos de la Familia

NaamVinedos de la Familia
Artikelnummer5256
Typerood
LandSpanje
RegioRibera del Duero
ProducentBodegas Felix Callejo
Druivenras(sen)Tempranillo
Houdbaarheid>12 jaar
Serveertemperatuur16 - 18 °C
Verpakkingseenheid6
Wijnstijl

Rood droog – vol, zeer complex

Proefnotitie

Deze wijn is zo vol en dik dat hij aan je glas blijft plakken, de overweldigende aroma’s van gegrild brood, potloodschaafsel, kaneel, viooltjes en zwarte bes springen als het ware uit het glas. Er ontwikkelen zich meerdere lagen op het palet, het heeft tonnen intens zwart fruit, laurier en rijpe tannine. Deze wijn gaat zich nog ‘uitvouwen’ en ontwikkelen op de fles voor zeker nog eens 2-3 jaar. Advies tijd om te consumeren tussen nu en 2025. Ongelooflijk intense wijn.

Gemaakt van de beste druiven van de beste wijngaarden Tempranillo (Tinta Fino genaamd), de ‘parade’ druiven. Extreem arme bodem met veel kiezels en kalksteen 830-950 m. boven zeeniveau. Er is sprake van een extreem microklimaat met een groot verschil (tot 15 graden C) tussen de dag- en de nachttemperatuur.

Men gebruikt natuurlijke gisten voor de alcoholische vergisting op lage temperaturen, twee weken schilinweking, malolactische vergisting in nieuwe Franse eikenhouten barriques, gevolgd door een verdere rijping van 15 maanden in dezelfde nieuwe vaten.

Wijn en gerecht

Chateaubriand, rundvlees, wild, pittige worst of sterk gemarineerde vleesgerechten.

Download factsheet (pdf)