zoek wijnen
Facebook Twitter

Wijnzoeker

{"12":{"40":"Casablanca Valley","42":"Colchagua Valley","41":"Apalta Valley","58":"Central Valley"},"2":{"29":"Friuli","48":"Marche ","27":"Piemonte","23":"Veneto","22":"Toscane","26":"Apuli\u00eb"},"13":{"43":"Marlborough"},"10":{"38":"Mosel","39":"Nahe","45":"Pfalz","44":"Rheinhessen","46":"Franken","47":"Baden"},"1":{"14":"Languedoc en Roussillon ","15":"Bourgogne","16":"Beaujolais","17":"Rh\u00f4ne","18":"Bordeaux","19":"Champagne","20":"Loire","21":"Alsace","57":"Zuidwest-Frankrijk","28":"C\u00f4tes de Provence"},"3":{"24":"Navarra","25":"Cari\u00f1ena","55":"Jumilla","56":"Pened\u00e8s","59":"Castilië-La Mancha","49":"Rioja","52":"Rueda","61":"Ribera del Duero","272":"Catalonië","274":"Valencia","276":"Jerez de la Frontera"},"7":{"35":"Mendoza"},"9":{"37":"Slowakia"},"5":{"31":"Swartland Region","32":"Wes-Kaap","34":"Stellenbosch"},"8":{"36":"California"},"4":{"51":"Minho","53":"Lisboa","50":"Alentejo","62":"Algarve","63":"Dao","30":"Porto","54":"Madeira"},"6":{"33":"South Australia","278":"South East Australia"},"11":{"60":"Kremstal"}}
x

Torr dell'Elmo

Torr dell'Elmo is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1950. Inmiddels is het uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van mousserende wijnen! De druiven komen uit de regio Veneto, Marche en Piëmonte. De verwerking vindt plaats in de regio Marken/Marche.  

De Marken

Het landschap in de regio Marche is zeer gevarieerd. Vanaf de Apennijnen (bergketen) rolt het landschap in oostelijke richting uit tot aan de Adriatische zee. Het gebied is voornamelijk heuvelig en bezit een dramatische kustlijn van rots- en zandstranden, geliefd onder toeristen. De regio bezit een rijke cultuur aan wijn- en landbouw.   

Groei

Torr dell'Elmo startte met de productie van mousserende wijnen in de jaren 50. In de jaren '70 volgde een uitbreiding naar mineraalwater en in de jaren '90 kwam daar de productie van stille wijnen bij.  

Mousserende wijn

De productiemethode van de mousserende wijn heeft men te danken aan de Italiaanse M. Martinotti (directeur van het Koninklijke Laboratorium van de Wijn), die de methode van gisting op tank rond 1895 ontwikkelde. Na 1900 was het M. Charmat die hierop patent aanvroeg.

Productiemethode

De beste wijnen worden geselecteerd en vervolgens onder druk en thermische controle geplaatst. Na toevoeging van de liqueur de tirage, een combinatie van gist en suikers, wordt een tweede gisting op gang gebracht. Het aanwezige koolzuurgas dat hierdoor ontstaat zorgt voor de ‘prise de mousse’. De mousserende wijn (spumante) wordt vervolgens onder druk vanuit de tank op fles gebracht. 
Het bottelproces van de mousserende wijnen gaat als volgt:
• Bottelen
• Afdekken
• Pasteuriseren
• Het etiketteren en in dozen doen van de flessen